De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

Voorlopig onvoldoende steun voor Merkels voorstel voor EU-top met Poetin

De Europese Unie wil een dialoog aanknopen met Rusland over thema's die voor haar belangrijk zijn. Maar een persoonlijk gesprek tussen de Europese leiders en de Russische president Vladimir Poetin komt er voorlopig niet. Eerst moet overeengekomen worden hoe zo'n rechtstreekse dialoog best wordt aangepakt. Dat hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders beslist op hun top in Brussel.

4 reacties

 • Bertrand Janses

  1 maand geleden
  Bertrand Janses: Zolang Litauwen, Letland, Estland, Polen enz... het mee voor het zeggen hebben komt er nooit nog een normalisatie met Rusland. Deze landen met hun haat tegen al hetgeen daar gebeurd is door de oude Sowjet Unie zullen zij nooit van zich afschudden en hebben nu een grote mond omdat zij zich in een grote "vereniging" terugvinden, waar zij denken meer macht te maken!
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Rusland is sedert Jeltsin niet langer communistisch. Het aanvaardde kapitalistische structuren. De sovjet unie is in 1991 uiteengevallen. Vandaar dat Merkel groot gelijk heeft om economische toenadering te zieken met een nu socialistisch land.. In ons land hebben de veekwekers en de fruittelers daar grote belangen bij.
 • Segers Ludo

  1 maand geleden
  De EU leuteren over Hongarije dan zijn ze er als de kippen bij, maar als het gaat om zeer praktische relaties met Rusland waarbij de gemeenschappelijke toekomst van onze planeet op het voorplan komt, dan geeft men niet thuis. Gemakkelijker is het dan dat theam verder vooruit te schuiven... Klassiek patroon en 't zal pas weer in de belangstelling komen op moment van een serieuze crisis. En dan wordt het kunst en vliegwerk dat veel geld zal kosten.
 • Eric Lornoy

  1 maand geleden
  Wanneer binnenkort bijna gans Europa zal afhangen van het Russisch gas, zullen ze wel met Poetin willen praten.
 1. Bekende metalgitarist (53) vreesde in cel voor leven na bestorming Capitool: “Een hel doorgemaakt”

  Bekende metalgita­rist (53) vreesde in cel voor leven na bestorming Capitool: “Een hel doorge­maakt”

  Een bekende Amerikaanse metalgitarist die betrokken was bij de bestorming van het Capitool in Washington, is in de gevangenis mishandeld en bedreigd door medegedetineerden, melden Amerikaanse media op basis van juridische stukken. De 53-jarige Jon Schaffer, met zijn bands Iced Earth en Demons & Wizards een graag geziene gast op festivals, zou met de dood zijn bedreigd en onder andere zijn belaagd met uitwerpselen en urine.