Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

“Voorlopers omikronvariant waren al lang aanwezig”, zegt mede-ontdekker

Voorlopers van de nieuwe omikronvariant waren waarschijnlijk al maanden aanwezig, zegt Wolfgang Preiser, viroloog aan de Stellenbosch Universiteit in Kaapstad en onderzoeker bij het consortium dat de variant ontdekte.

 1. 20 arrestaties en 6 gewonden na coronabetoging in Brussel: waterkanon en traangas ingezet, politiecombi’s beschadigd
  Brussel

  20 arresta­ties en 6 gewonden na coronabeto­ging in Brussel: waterkanon en traangas ingezet, politiecombi’s beschadigd

  Er zijn zondag 20 mensen opgepakt na de coronabetoging in Brussel, meldt de politie. Nog volgens de politie namen zowat 8.000 mensen deel aan de betoging. Her en der in de optocht was de sfeer grimmig. Zo werden er voetzoekers en rookbommetjes gebruikt door betogers. Er werd ook zeker één brandje gesticht en straatmeubilair werd beschadigd door relschoppers. De politie heeft het waterkanon en traangas ingezet. Vier betogers raakten gewond, net als twee politiemensen. Zo’n 200 mensen hebben - na afloop van de grote betoging - een tweede betoging gehouden aan de gebouwen van de RTFB in Schaarbeek.
 2. Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrouwensstemming

  Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrou­wens­stem­ming

  Steeds meer leden van Boris Johnsons eigen partij keren zich tegen de Britse premier. Britse media melden dat minstens twintig conservatieve parlementariërs vandaag een motie van wantrouwen zullen indienen tegen hun leider, wat kan leiden tot een vertrouwensstemming en ultiem zelfs het ontslag van Johnson. Voorwaarde is wel dat er minstens 54 conservatieven een motie indienen. Analyses in de Britse media tonen dat die drempel wel eens gehaald zou kunnen worden.
 3. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.