Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © EPA

Voor het eerst steunt Republikeins parlementslid afzetting Trump

Het Republikeinse parlementslid Justin Amash stelt dat president Donald Trump gedrag heeft vertoond dat kan leiden tot zijn "impeachment". Hij is zo het eerste Republikeinse parlementslid om de afzetting van Trump te steunen.

4 reacties

 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Mueller heeft geen bewijzen gevonden dat Trump effectief met de Russen heeft samengezworen om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden maar blijkbaar wel aanwijzingen dat Trump het geprobeerd heeft. Dat Barr het rapport nooit heeft vrijgegeven bewijst dat er dingen instonden die schadelijk zijn voor de 'godfather'.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  Amash is een libertarian, Karel.
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Voor duidelijkheid: Justin Amash is een U.S. Representative voor Michigan's 3rd congressional district. Het is een "pivot county", die twee keer voor Obama heeft gestemd. Justin Amash is een Republican In Name Only (RINO) .
 • kurt Degryse

  2 jaar geleden
  Hij zegt enkel dat het kan leiden tot impeachment, niet dat hij het steunt. En dan nog enkel over het obstructie gedeelte, wat op zich al belachelijk is aangezien er geen collusie was volgens Meuller zelf. Impeachment is uiteindelijk een politiek spel, geen gerechtelijk gegeven. De democraten zullen vooral in hun eigen voet schieten mochten ze het opstarten, dus op zich zou het Trump zelfs nog helpen bij de herverkiezingen. Op dat vlak is Pelosi slim genoeg om daar niet aan te beginnen.
 1. Spanning in het Midden-Oosten loopt verder op, maar “Trump wil geen oorlog met Iran”

  Spanning in het Mid­den-Oos­ten loopt verder op, maar “Trump wil geen oorlog met Iran”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn minister van Defensie achter gesloten deuren duidelijk gemaakt geen oorlog met Iran te willen. Dat bericht de krant The New York Times op basis van anonieme bronnen rond de regering. Ondertussen loopt de spanning in het Midden-Oosten verder op. Volgens The Guardian heeft Qassem Suleimani, de belangrijkste militair van Iran, Iraakse milities gewaarschuwd zich klaar te houden voor een oorlog.