AFP
Volledig scherm
© AFP

Voor het eerst moslima’s in Amerikaanse Congres, ook nog nooit eerder zo veel vrouwen verkozen

Het ziet ernaar uit dat het Amerikaanse Congres diverser dan ooit zal zijn. Dat bewijst onder andere de verkiezing van Rashida Tlaib en Ilhan Omar. Beide vrouwen zijn moslima en hebben een zitje veroverd in het Huis van Afgevaardigden. Tlaib won in Michigan, Omar in Minnesota. Ook het aantal vrouwen in het Huis van Afgevaardigden lag nooit eerder zo hoog.

21 reacties

 • Frank Van den Bulck

  3 jaar geleden
  Ook dat nog !
 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Het werd tijd! Het is toch niet meer dan logisch dat het Congres een afspiegeling is van de bevolking?
 • jan boden

  3 jaar geleden
  Ze zullen wel anders piepen als de bommen rond hun oren vliegen.
 • ronny meuris

  3 jaar geleden
  De angst voor het "niet meer zo" onbekende zit er goed in. Het begin vh einde vd wereld enz ... dat dachten ze in Afrika en Amerika waarschijnlijk ook toen ze de eerste blanken zagen en oh wonder, de aarde is blijven doordraaien.
 • Nicolas Ivanov

  3 jaar geleden
  De wereld is van iedereen is een bespottelijke linkse illusie en pogingen daartoe zullen tot vele kleine en grote conflicten, discriminatie, terreur, godsdienstdictatuur enz leiden.
 1. Zat Nederlander onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Zat Nederlan­der onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Onverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen van een mogelijk nieuwe verdachte. Het zou gaan om een man uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. “Dit is zo’n bijzondere samenloop van omstandigheden. Dat is gewoon filmmateriaal.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.