Apenpokken
Volledig scherm
Apenpokken © RV

Voor het eerst kind in Nederland met apenpokken

In Nederland raakte voor het eerst een kind besmet met het apenpokkenvirus. Hoe het kind het virus opliep, is nog niet duidelijk. Het gaat om een kind van basisschoolleeftijd, zegt een woordvoerster van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). “Gezien de symptomen is er in ieder geval geen vermoeden van misbruik”, aldus de zegsvrouw. “Er is bron- en contactonderzoek uitgevoerd en de betrokkenen zijn geïnformeerd.”

0 reacties

  1. Als een moderne Damiaan bestrijdt Leuvense een leven lang lepra: “Een leprapatiënt voelt het niet wanneer zijn hand verbrandt, hij ruikt het.”
    PREMIUM
    Leuven

    Als een moderne Damiaan bestrijdt Leuvense een leven lang lepra: “Een leprapa­tiënt voelt het niet wanneer zijn hand verbrandt, hij ruikt het.”

    Van kinds af aan wist Tine Demeulenaere (64) wat ze later wilde worden: geen astronaut of brandweerman, maar dokter. Naar het voorbeeld van de grote missionaris Pater Damiaan de oceaan oversteken. Niet om zieltjes te winnen, maar om levens te redden. Na een lange carrière bij de Damiaanactie gaat de Leuvense met pensioen. En dat doet ze niet met een groots afscheidsfeest, maar met een crowdfundingsactie.