Een verpleegster omhelst voor een ziekenhuis in New York een patiënt die genas van Covid-19 in New York terwijl een emotionele collega-verpleegster toekijkt.
Volledig scherm
Een verpleegster omhelst voor een ziekenhuis in New York een patiënt die genas van Covid-19 in New York terwijl een emotionele collega-verpleegster toekijkt. © Getty Images

Voor het eerst in maanden geen coronadoden in New York

Voor het eerst sinds bijna 4 maanden zijn er geen coronadoden in de Amerikaanse stad New York gevallen. Gezondheidsfunctionarissen hebben dat zondag lokale tijd bekendgemaakt. Op 11 maart viel in de miljoenenstad de eerste dode en sinds 13 maart ging er geen dag voorbij zonder dat iemand stierf aan het longvirus.

  1. Ziekenhuizen in Florida, Texas en Arizona dicht bij maximumcapaciteit

    Ziekenhui­zen in Florida, Texas en Arizona dicht bij maximumca­pa­ci­teit

    Het gaat snel met de coronabesmettingen in de Sunbelt, het zuidelijke gebied van de VS. In de staten Florida, Texas en Arizona is de maximumcapaciteit van de ziekenhuizen bijna bereikt. Soms zijn er nu al geen vrije IC-bedden meer. Het is ook bang afwachten voor de gevolgen van de 4th of July-vieringen afgelopen weekend. Bovendien hebben heel wat steden in de VS veel moeite om te voldoen aan de grote vraag naar coronatesten.