EPA
Volledig scherm
© EPA

Voor het eerst in geschiedenis meer moorden in Londen dan New York

In februari werden er in de Britse hoofdstad Londen 15 mensen vermoord. In maart waren dat er 22. Voor het eerst in de geschiedenis zijn dat er meer dan in de Amerikaanse metropool New York, die ongeveer evenveel inwoners telt. De meeste doden zijn slachtoffers van steekpartijen. 

11 reacties

 • Jos Vandeputte

  3 jaar geleden
  Volgens onze racisten zal het wel liggen aan de multiculturaliteit. Die kennen blijkbaar de problematiek in Londen haarfijn.Welke zielenpoten, welke sukkelaars!
 • René Lippeveld

  3 jaar geleden
  Justitie in Londen gaat niet de goede kant op en is in hetzelfde bedje ziek, enkel iets minder erg als in België. De politieke correctheid neemt ook over het Kanaal absurde vormen aan. Te allen prijze zal men blijven vasthouden aan de bewering dat Venables en Co. sukkelaars zijn en James Bulger collateral damage. Er zijn veel meer voorbeelden. Aan de andere kant van de oceaan denkt men daar toch anders over en kennelijk met een beetje resultaat.
 • Patrick Rutten

  3 jaar geleden
  De Londense burgemeester wil er gewoon voor zorgen dat een deel van zijn bevolking zich echt thuisvoelt in Londen.
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Londen is dan ook Arabisch-kleurrijker dan New York. Mogelijk is dat de verklaring.
 • Karel Van Geel

  3 jaar geleden
  Wie is daar weer burgemeester? Juist, Sadiq Aman Khan meer hoeft niet gezegd.
 1. “Mijn mes doet het nog goed”: kaartje opgedoken met griezelige boodschap die Jack The Ripper geschreven zou hebben net voor laatste moord
  Buitenland

  “Mijn mes doet het nog goed”: kaartje opgedoken met griezelige boodschap die Jack The Ripper geschreven zou hebben net voor laatste moord

  Er is een postkaart opgedoken die de illustere seriemoordenaar Jack The Ripper geschreven zou hebben naar de politie van Londen in 1888, enkele dagen voor zijn laatste slachtpartij. In de griezelige boodschap waarschuwt hij dat er een nieuwe moord aankomt. Enkele dagen later bracht hij de Ierse prostituee Mary Kelly om het leven. In wat een van zijn gruwelijkste moorden zou zijn.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den