Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Voor het eerst 200 coronadoden op een dag in Iran

In Iran zijn de afgelopen 24 uur 200 coronadoden gemeld, het hoogste dagtotaal sinds de start van de corona-epidemie. "Als we zo doorgaan, zullen we uitgeschakeld worden", zei minister van Volksgezondheid Saeed Namaki.

1 reactie

 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Dat bekom je als je de bevolking niet kan overtuigen van het nut van zelfbescherming. Iets wat ze de volgende maanden ook wel zullen voelen in Europa. De regeringen zijn te laks en dat spiegelde af op de bevolking. De economie heeft voorrang op de gezondheid en het gezond verstand.
 1. Al zeker 13 besmettingen met omikronvariant onder passagiers die in Nederland arriveerden
  Play

  Al zeker 13 besmettin­gen met omikronva­ri­ant onder passagiers die in Nederland arriveer­den

  Bij dertien van de reizigers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol aankwamen, is tot nu toe de omikronvariant van het virus aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen. Ook een Vlaams koppel zit nog steeds in isolatie in Nederland.
 2. Schiphol treft geen extra maatregelen na besmettingen Zuid-Afrika
  5

  Schiphol treft geen extra maatrege­len na besmettin­gen Zuid-Afri­ka

  De Nederlandse luchthaven Schiphol neemt vooralsnog geen extra maatregelen dan de al geldende regels, zoals afstand houden en de mondmaskerplicht, om reizigers tegen het coronavirus te beschermen. Dat op twee KLM-vluchten van Zuid-Afrika naar Nederland sprake was van een groot aantal coronabesmettingen, noemde de luchthavenexploitant “uitzonderlijk”. De kwestie is reden voor Schiphol om met KLM en de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), die in allerijl moest komen testen, na te gaan hoe een en ander kon gebeuren.