Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, op het World Economic Forum in Davos.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, op het World Economic Forum in Davos. © ANP / EPA

Von der Leyen: “Rusland chanteert wereld met hongerdreiging”

Rusland chanteert de wereld met het schrikbeeld van honger, stelt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Net als met fossiele brandstoffen knijpt de regering in Moskou volgens haar doelbewust de aanvoer af om landen onder druk te zetten.

20 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 maand geleden
  Europa gaat het deksel op de neus krijgen door Oekraïne aan het lijntje te houden. Binnen afzienbare tijd €10 voor een brood als Rusland verder haar gang kan gaan. Dan zal Rusland de prijzen bepalen.
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Als dat nu enkel het westen zou treffen zou dit nog enigzins 'aanvaardbaar' zijn, maar ondertussen is dit de doodsteek voor massa's hongerlijdende kinderen die niks met het conflict te maken hebben.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Al sedert mijn kindertijd in de jaren 50 heb ik niets anders gehoord dat er hongersnood was in Afrika. Nu is het plotseling de schuld van Rusland.
 • Gilbert De Meyer

  1 maand geleden
  Dus mag Von der Leyen sancties uitvaardigen tegen Rusland, maar Rusland mag niets terug doen, wat voor flauwe kul wil die ons eigenlijk verkopen, dat het honger probleem mondiaal gaat worden is juist haar probleem, door die sancties en dat weet ze maar al te goed .
 • Eveline Van den Hout

  1 maand geleden
  Dat die vrouw nu eens stopt met olie op het vuur te gooien. Ze heeft geen benul van de gevolgen van haar woorden en de schade die ze aan ons toebrengt.
 1. De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt

  De hallucinan­te cijfers over de voedselca­ta­stro­fe die dreigt

  De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een ‘orkaan van honger’ opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine ‘The Economist’, laten niets aan de verbeelding over.