Terwijl Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen haar speech doet, wordt de vlag van de Europese Unie binnen gedragen.
Volledig scherm
Terwijl Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen haar speech doet, wordt de vlag van de Europese Unie binnen gedragen. © REUTERS

Von der Leyen roept Oekraïne op strijd tegen corruptie op te voeren

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft Oekraïne vrijdag opgeroepen zijn hervormingen in het kader van de strijd tegen corruptie te versnellen. Tijdens een toespraak voor het parlement in Kiev, die via videoverbinding gelivestreamd werd, zei ze dat het land de steun van de Europese Unie heeft bij zijn “lange weg” naar EU-toetreding.

 1. Onze opinie. “De Europese Unie kon Rusland sanctioneren, ze moet nu ook het licht aanhouden”
  PREMIUM

  Onze opinie. “De Europese Unie kon Rusland sanctione­ren, ze moet nu ook het licht aanhouden”

  Duitsland, Frankrijk en Denemarken roepen hun burgers op om energie te besparen. Sommigen lanceren nu campagnes. Als je het zo bekijkt, was onze federale energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) een ‘early adopter’. Een vroege vogel. Zij lanceerde zo’n campagne al in april. We deden er smalend over. Politici dringen te hard ons leven binnen met allerhande regels en opgeheven vingers. Maar de microgolfoven van Tinne Van der Straeten bleek een betuttelende politiek van het minste kwaad.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.