Von der Leyen werd door Erdogan afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Charles Michel ingreep.
Volledig scherm
Von der Leyen werd door Erdogan afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Charles Michel ingreep. © via REUTERS

Von der Leyen na ‘Sofagate'-overleg met top EU-parlement en Michel: “Dit accepteer ik nooit meer”

De voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli en de fractievoorzitters in het parlement hebben EU-president Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzocht om dinsdag 'sofagate' met hen te komen bespreken. Zo is de pijnlijke ontmoeting van het tweetal vorige week in Ankara met president Recep Erdogan, waar Von der Leyen werd afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Michel ingreep, gaan heten. Michel zal in het parlement volgens zijn woordvoerder verklaren dat zo'n incident nooit meer mag plaatsvinden en zijn “diepe spijt betuigen”.

150 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  3 weken geleden
  Men moet de logica volgen, dit heeft niets te maken met man of vrouw er stonden twee zetels vooraan die waren voor de presidenten. Von der Leyen is voorzitster van het Europees parlement, was zij president dan zat zij op de plaats van Michel. Langs Poetin zaten ook belangrijke personen, die zijn net zoals Von der Leyen naast hun president gaan zitten. Of moest men daar een hele rij van fauteuils vooraan gezet hebben ?
 • Godelieve Adriaensen

  3 weken geleden
  Er is wel verschil tussen man en vrouw maar geen evenwaardigheid .
 • Johan Meulenbergs

  3 weken geleden
  Michel = gelijk aan het toppunt van onbekwaamheid
 • Jaak Casteleyn

  3 weken geleden
  Zo te zien laat hupse Ursula niet met zich sollen en gelijk heeft ze, de boertige manier van handelen door die Michel zegt veel over zijn eigen persoon.
 • valee frans

  3 weken geleden
  overal word ge afgedankt als ge doet wat michel deed geen manieren zo ene heeft zo een hoge functie zegt veel over de eu
 1. Verkiezingen in Schotland gezien als officieus referendum over onafhankelijkheid

  Verkiezin­gen in Schotland gezien als officieus referendum over onafhanke­lijk­heid

  De inwoners van Schotland kiezen vandaag een nieuw parlement. De stembusgang wordt ook wel gezien als een peiling onder de bevolking over het wel of niet organiseren van een onafhankelijkheidsreferendum. De Schotse Nationalistische Partij (SNP) van premier Nicola Sturgeon hoopt op een absolute meerderheid van de zetels, zodat in Londen een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk geëist kan worden. Wat daarvan de uitkomst zou zijn, is momenteel hoogst onzeker.
 2. Conflict over visserij bereikt kookpunt: Franse vissers protesteren bij Jersey, VK stuurt marineschepen
  1

  Conflict over visserij bereikt kookpunt: Franse vissers proteste­ren bij Jersey, VK stuurt marinesche­pen

  Een flottielje Franse vissersboten is naar het eiland Jersey gevaren om actie te voeren tegen nieuwe Britse voorwaarden om bij de Kanaaleilanden te vissen. Vooraf werd gevreesd voor een havenblokkade, maar zo ver is het nog niet gekomen. De Britse premier Boris Johnson heeft twee patrouilleschepen van de marine gestuurd om de situatie in de gaten te houden. Inmiddels heeft ook Frankrijk een kleine patrouilleboot naar Jersey gestuurd.
 3. Zaakvoerder mondmaskerbedrijf Avrox opgepakt in Cannes
  6

  Zaakvoer­der mondmasker­be­drijf Avrox opgepakt in Cannes

  De zaakvoerder van Avrox, het Luxemburgse bedrijf dat 15 miljoen mondmaskers aan ons land leverde, is gisteren opgepakt in Cannes, meldt de krant Nice-Matin. De zakenman zou in de Zuid-Franse stad gedomicilieerd zijn. Hij zou vandaag nog voorgeleid worden bij het parket-generaal van Aix-en-Provence. Het zou de bedoeling zijn de man over te leveren aan het Belgische gerecht. Het Brusselse parket kon nog geen commentaar kwijt over de arrestatie.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing