Von der Leyen werd door Erdogan afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Charles Michel ingreep.
Volledig scherm
Von der Leyen werd door Erdogan afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Charles Michel ingreep. © via REUTERS

Von der Leyen na ‘Sofagate'-overleg met top EU-parlement en Michel: “Dit accepteer ik nooit meer”

De voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli en de fractievoorzitters in het parlement hebben EU-president Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzocht om dinsdag 'sofagate' met hen te komen bespreken. Zo is de pijnlijke ontmoeting van het tweetal vorige week in Ankara met president Recep Erdogan, waar Von der Leyen werd afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Michel ingreep, gaan heten. Michel zal in het parlement volgens zijn woordvoerder verklaren dat zo'n incident nooit meer mag plaatsvinden en zijn “diepe spijt betuigen”.

150 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Men moet de logica volgen, dit heeft niets te maken met man of vrouw er stonden twee zetels vooraan die waren voor de presidenten. Von der Leyen is voorzitster van het Europees parlement, was zij president dan zat zij op de plaats van Michel. Langs Poetin zaten ook belangrijke personen, die zijn net zoals Von der Leyen naast hun president gaan zitten. Of moest men daar een hele rij van fauteuils vooraan gezet hebben ?
 • Godelieve Adriaensen

  1 maand geleden
  Er is wel verschil tussen man en vrouw maar geen evenwaardigheid .
 • Johan Meulenbergs

  1 maand geleden
  Michel = gelijk aan het toppunt van onbekwaamheid
 • Jaak Casteleyn

  1 maand geleden
  Zo te zien laat hupse Ursula niet met zich sollen en gelijk heeft ze, de boertige manier van handelen door die Michel zegt veel over zijn eigen persoon.
 • valee frans

  1 maand geleden
  overal word ge afgedankt als ge doet wat michel deed geen manieren zo ene heeft zo een hoge functie zegt veel over de eu
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique