Een verpleegster dient het vaccin toe aan een rusthuisbewoner in Brussel.
Volledig scherm
Een verpleegster dient het vaccin toe aan een rusthuisbewoner in Brussel. © Getty Images

Von der Leyen: “EU bereikt doel met inenting 70 procent volwassenen”

Van de ongeveer 366 miljoen volwassen inwoners van de Europese Unie is 70 procent nu ingeënt. "De EU heeft woord gehouden", zegt voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in Brussel, verwijzend naar het doel dat het dagelijks EU-bestuur zich had gesteld om 70 procent van de Europese bevolking tegen Covid-19 beschermd te krijgen in juli.

12 reacties

 • van roy jozef

  1 jaar geleden
  Al durven ze dan nog zeggen na bijna een half jaar. Na een half jaar "al" 57%. 30% wil zich niet laten inenten. 43% is nog maar 1 keer ingeënt beste dokter.
 • Roland Peeters

  1 jaar geleden
  Dat noemt men met cijfers goochelen dus islam het haast zeker dat ze niet kloppen.
 • Bernard Loncke

  1 jaar geleden
  Von der Leyen open je ogen: De vluchtelingenkwestie/immigratie en de Islamisering bedreigd de hele Europese Unie. Die zal hierdoor uiteindelijk uiteen vallen. De eigen bevolking wil geen vluchtelingen meer toelaten, de EU is reeds bezig met zichzelf te vernietigen van binnenuit! Het is reeds te laat, maar ze doen maar verder !
 • Merel Depauw

  1 jaar geleden
  Zie ze zich op de borst kloppen. Makkelijk als een ander het werk doet. Politieke incompetentie is wat we het laatste jaar gezien hebben. Al een geluk dat de wetenschap en medische wereld net iets efficienter werken.
 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Ursuulaatje, we hebben je al die tijd niet gehoord of gezien om maatregelen te treffen, nu moet je ook niet met de pluimen gaan lopen.