Beeld ter illustratie, Italië.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Italië. © AFP

Von der Leyen biedt Italië excuses van Europa aan over aanpak coronacrisis

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft Italië excuses aangeboden omdat Europa te laat reageerde toen Italië in februari als eerste lidstaat geconfronteerd werd met de verspreiding van het coronavirus.

4 reacties

 • Michel De Wael

  2 jaar geleden
  Nogmaals bewezen dat de EU , buiten regels en belastingen opleggen, geen problemen kan oplossen.
 • Jozef Vermeulen

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is die Italiaanse blij, zij zijn één van de weinige landen die meer geld krijgen van Europa dan dat ze eraan uitgeven.
 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Verontschuldigingen komen altijd te laat. Voor de eerste keer dat de rijkelijk vergoede politici eens een dringende en belangrijke beslissingen moesten nemen, deden ze helemaal niks.
 • Ludwig VdB

  2 jaar geleden
  Ze heeft nochtans wel haar inkomen en premies geïnd. Waar zat ze toen er iets moest gedaan worden. Met de rest van de gepensioneerden en uitgerangeerden in de bunker hun centen tellen? Niets heeft de EU gedaan, volledig niets behalve vele miljarden die er niet zijn en die moeten terugbetaald worden door de werkende mens uitgedeeld aan het groot kapitaal.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietincident Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”
  Hollywood

  Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietinci­dent Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”

  Het schietincident op de set van de film ‘Rust’ in de Amerikaanse staat New Mexico heeft een golf van oproepen uit Hollywood ontketend om echte wapens op filmsets te verbieden. Eind vorige week schoot de Amerikaanse acteur Alec Baldwin (63) per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins dood. Baldwin zou zelf niet geweten hebben dat het wapen echte kogels bevatte.