Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. © REUTERS

Von der Leyen belooft “krachtigst mogelijke reactie op sabotage Nord Stream”

De Europese Unie belooft de “krachtigst mogelijke reactie” op de “sabotage” van pijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag verklaard. Volgens de Deense premier Mette Fredriksen kan er geen sprake zijn van een ongeluk.

 1. Dodelijke aardverschuiving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw
  2

  Dodelijke aardver­schui­ving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw

  Volgens experts en activisten is er een groter risico op natuurrampen op het Italiaanse eiland Ischia vanwege de illegale bouw op het eiland. Het bouwen zonder vergunningen komt daar al tientallen jaren voor. Deskundigen zeggen dat er daardoor gebouwen op plekken staan waar de grond en ligging dat eigenlijk niet toelaten. Ook ontbossing en te veel bebouwing worden als factoren genoemd die de dodelijke aardverschuiving vrijdag veroorzaakten.
 2. Minderjarige aangehouden nadat hij schokkende video naar oudere broer van vermoorde Lola (12) stuurt
  Frankrijk

  Minderjari­ge aangehou­den nadat hij schokkende video naar oudere broer van vermoorde Lola (12) stuurt

  In Frankrijk is een minderjarige aangehouden nadat hij een verontrustende video heeft gestuurd naar een van de oudere broers van de vermoorde Lola, het twaalfjarige meisje wiens lichaam midden oktober werd teruggevonden in een reiskoffer in Parijs. De maker van de video werd afgelopen vrijdag ondervraagd en zal in januari terechtstaan voor geweld met voorbedachten rade en het publiekelijk aanzetten tot een misdrijf. Dat meldt de Franse pers.