Regionaal directeur van de WHO in Europa Hans Kluge: "De klimaatcrisis beïnvloedt zowel de individuele gezondheid als het bestaan van de mens zelf en is daarom de belangrijkste crisis in dit tijdperk."
Volledig scherm
Regionaal directeur van de WHO in Europa Hans Kluge: "De klimaatcrisis beïnvloedt zowel de individuele gezondheid als het bestaan van de mens zelf en is daarom de belangrijkste crisis in dit tijdperk." © AFP

Volgens WHO Europa nemen gevolgen van klimaatverandering elk jaar toe: “Honderdduizenden mensen gestorven aan extreme hitte voorbije decennia”

De bosbranden en hittegolven die Europa teisteren, houden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) steeds meer gezondheidsrisico’s in. “De klimaatverandering is niet nieuw. Toch nemen de gevolgen ervan seizoen na seizoen en jaar na jaar toe, met catastrofale gevolgen van dien.” Dat zegt Hans Kluge, regionaal directeur van de WHO in Europa.

  1. Eerste poliobesmetting in de VS sinds 2013: ongevaccineerde patiënt raakt verlamd

    Eerste poliobe­smet­ting in de VS sinds 2013: ongevacci­neer­de patiënt raakt verlamd

    Er is een geval van polio vastgesteld bij een patiënt in Rockland County, een voorstad van New York. Dat meldt het ministerie van Gezondheid van deelstaat New York. De federale gezondheidsdienst CDC heeft het geval bevestigd. De laatste besmetting met polio die in de VS werd geregistreerd, was in 2013. Toen was het virus buiten de VS opgelopen. Nu gaat het waarschijnlijk om een lokale besmetting, de patiënt was niet recentelijk in het buitenland geweest.