Afrika is het meest bedreigde continent, zo meldt de hoofdeconoom van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP).
Volledig scherm
Afrika is het meest bedreigde continent, zo meldt de hoofdeconoom van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). © AFP

Voedseltekort dreigt in importafhankelijke landen door coronacrisis

De coronapandemie dreigt tot voedseltekorten te leiden voor miljoenen mensen wereldwijd, maar vooral in Afrika, waar mensen afhangen van de invoer van levensmiddelen en van export om daarvoor te betalen. Dat meldt de hoofdeconoom van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). 

3 reacties

 • Bram Janssens

  2 jaar geleden
  straffe uitspraken van iemand die de naam De Graeve draagt.. Wss in Belgie geboren en altijd gewoond.. Er al eens bij stilgestaan dat de bevolking daar er niets aan kan doen.. Het zijn hun leiders en het Westen dat er jaren en jaren van geprofiteerd hebben.. Zou u wel eens willen horen als je geen job kan vinden die je kan onderhouden, en op geen enkele uitkering kan terugvallen.. Dan zal je niet meer zagen, maar het zelf ondervinden..
 • Tommy Andres

  2 jaar geleden
  Best bizar als de westerse wereld ineen zakt als een pudding dat alle 3de wereld land het nog moeilijker hebben, ik als kind van de 80’ heb nooit anders geweten, nu op meer dan 30 jaar tijd zou je toch denken dat ze zelf in staat voor iets te zorgen?
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Dat is toch logisch ? ik zaag er al jaren over dat men in eigen behoeften moet voorzien. Wie dat niet kan, kan het leren en wie het niet wil zal op zijn kin kunnen kloppen.