EPA
Volledig scherm
© EPA

VN willen staakt-het-vuren en overgangsregering in Syrië

Zeventien landen en vertegenwoordigers van de EU en de VN hebben vandaag voor het eerst samen gesproken over mogelijke stappen om uit de crisis in Syrië te geraken. Vertegenwoordigers van onder andere de Verenigde Staten, Rusland en Iran overwegen daarbij de instelling van een staakt-het-vuren in Syrië binnen vier tot zes maanden, gevolgd door de vorming van een overgangsregering waarin mogelijk zowel president Assad als leden van de oppositie zetelen.

  1. Ook in Zwitserland eerste mogelijke geval van omikronvariant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronvariant”
    84

    Ook in Zwitser­land eerste mogelijke geval van omikronva­ri­ant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronva­ri­ant”

    De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De ontwikkelingen van zondag 28 november helees je hier in ons liveblog.