Bilal Al Marchohi, gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië.
Volledig scherm
Bilal Al Marchohi, gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië. © RV

VN vragen opheldering aan België over ter dood veroordeelde Syriëstrijder

De speciale VN-rapporteur voor buitengerechtelijke executies, Agnès Callamard, heeft in een brief aan de Belgische, Iraakse en Amerikaanse regeringen opheldering gevraagd over de Antwerpse Syriëstrijder Bilal Al Marchohi. Dat schrijft La Libre Belgique.

19 reacties

 • Jozef Hendrickx

  1 jaar geleden
  Callamard is een Française , studeerde pol en soc (dat zegt al wat) en maakte carrière by Amnesty International en andere zgn mensenrechten organisaties . Het is dus om het zo te benoemen een "mensenrechten extremiste" . Het eigenaardige aan deze soort activisten is dat ze bijna uitsluitend commentaar hebben op de Westerse Wereld en de echte mensenrecht schenders zoals islamitische regimes veelal buiten schot blijven .
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  De VN die terroristen verdedigd.......we wereld op zijn kop. Heeft de VN ook iets geregeld voor de slachtoffers van terreur? Ik dacht het niet.
 • GERARD DE PELECIJN

  1 jaar geleden
  Goed nieuws: daders mogen niet gedood worden dat hebben zij al gedaan!
 • JAN KAPOEN

  1 jaar geleden
  Het begint er stilaan op te lijken dat de VN medeplichtig is aan het verdedigen van terroristen. Het waarom is een raadsel. Ik dacht dat zij juist ons moesten verdedigen.De doodstraf is het enige wat ze verdienen.
 • benny vandersanden

  1 jaar geleden
  De doodstraf wordt hier al 150 jaar niet meer uitgevoerd. Die afschaffing gebeurde in een tijd dat het radicale islamitisch terrorisme of het extreem drugsgeweld hier nog niet bestonden. De afschaffing van de doodstraf is niet meer van deze tijd!! Wie heeft de moed om ze terug in te voeren?
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil