Douaneagenten inspecteren een konvooi met humanitaire hulp aan de Turks-Syrische grens.
Volledig scherm
Douaneagenten inspecteren een konvooi met humanitaire hulp aan de Turks-Syrische grens. © AFP

VN-Veiligheidsraad stemt in met verlenging grensoverschrijdende hulp aan Syrië

De vijftien leden van de Veiligheidsraad zijn het maandag alsnog eens geraakt over een verlenging van de grensoverschrijdende militaire hulp aan Syrië. Dat melden diplomatieke bronnen. Vorige week kantte Rusland zich tegen een verlenging met een jaar, maar maandag konden de vijftien leden zich alsnog vinden in een verlenging, zij het met slechts zes maanden.

 1. Amerikaanse ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden
  Play

  Amerikaan­se ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

  Richard Cottingham, een van wreedste seriemoordenaars van de Verenigde Staten, heeft schuldig gepleit voor de moorden op vijf vrouwen die hij in de jaren 60 en 70 pleegde. De 76-jarige crimineel, die al een levenslange celstraf uitzit in de gevangenis van New Jersey, beweert dat hij in totaal “meer dan honderd vrouwen” om het leven heeft gebracht. Cottingham kreeg de bijnaam ‘de Torso Killer’ vanwege de gruwelijke wijze waarop hij zijn slachtoffers verminkte.
 2. Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”
  PREMIUM

  Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”

  De explosies die vandaag plaatsvonden op twee Russische luchtmachtbasissen laten vermoeden dat de Oekraïense strijdkrachten een manier hebben gevonden om Russische bommenwerpers uit te schakelen. Opvallend: beide Russische luchthavens liggen honderden kilometers van de grens met Oekraïne. Hoe geraakt Oekraïne zo ver? Waarom worden de aanvallen niet triomfantelijk opgeëist? En welke gevolgen heeft dit voor de oorlog? “Ja, dit is een escalatie, maar vergeet dat nucleaire verhaal”, zegt professor krijgskunde Luc De Vos.