VN-topman Antonio Guterres zegt dat het risico op een nucleaire oorlog groter is geworden.
Volledig scherm
VN-topman Antonio Guterres zegt dat het risico op een nucleaire oorlog groter is geworden. © AFP/Getty

VN-topman waarschuwt: “Wereld stevent met de ogen wijd open af op grotere oorlog”

Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, vreest dat het conflict in Oekraïne verder kan escaleren. De wereld stevent op die manier “met de ogen wijd open af op een grotere oorlog”, zo heeft hij maandag meegedeeld voor de Algemene Vergadering van de VN.

138 reacties

 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Duizenden doden langs beide zijden enorme verwoestingen waarom ?? Omdat de Vs daar hun raketten wil plaatsen dat ze het onder elkaar uitvechten . Zo eenvoudig is het
 • Karel Martel

  1 maand geleden
  Heel de VN deugd niet, ook verantwoordelijk.
 • Guy Van Brussel

  1 maand geleden
  Bedankt Joe, om dankzij jouw intelligente beleid, onze westerse wereld in een complete puinhoop te veranderen. Trouwens ik hoop dat Rusland deze oorlog gauw onder controle krijgt en de NAVO en consoorten met de staart tussen de benen kunnen afdruipen want verdere wapenleveringen hebben geen zin, tenzij nog meer mensenlevens te verspillen !
 • sonia lauwers

  1 maand geleden
  Joe Biden heeft al voor miljarden dollars wapens geleverd aan Oekraïne en ook Taiwan. Hoe denkt ge dat China zich daar bij voelt. Deze man doet niets anders dan provoceren! Na Trump ging toch alles beter worden? Heel die kliek is gevaarlijk bezig!
 • Petrus Dijkzeul

  1 maand geleden
  De VN waarschuwt voor een grotere oorlog, nu de VN ook zij waren er verantwoordelijk voor om de Oekraiense oorlog niet te doen plaatsvinden daar zij ook de Minks akkoorden tesamen met de betrokken landen ondertekende. maar allen negeerde de Minsk akkoorden met als gevolg een jarenlange oorlog wat tot de inval in februari 2022 door Rusland al aan 14 tot 20 duizend mensenlevens heeft gekost., maar dat schijnt de betrokken partijen niet te deren. De opzet was en is een oorlog met Rusland.