Antonio Guterres.
Volledig scherm
Antonio Guterres. © AP

VN roept op tot wereldwijd vaccinatieplan: “Anders zal het virus blijven muteren”

Volgens de secretaris-generaal van de VN is het hoog tijd om een "wereldwijd vaccinatieplan" te creëren, zodat niemand achterblijft in de strijd tegen Covid-19. Dat verklaarde Antonio Guterres tijdens een zitting van de Veiligheidsraad.

30 reacties

 • Jan Mulders

  2 maanden geleden
  Dat wil dus zeggen dat hij de 'rijkere landen' oproept, die al jaren de miserie van zowat overal opvangen en hun schuldenberg ook massaal zagen aangroeien. Dan stoppen we maar met het opvangen van economische vluchtelingen, onze Sinterklaas politiek moet ergens stoppen.
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  De Amerikanen hebben hun oorlogswet bovengehaald en verplichten nu aan de firma's om extra vaccins te maken enkel voor de VS . Van je zogenaamde bondgenoot moet je het hebben , de huidige president is op dat gebied blijkbaar niet beter dan de vorige , de vorige deed het niet in het geniep .
 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  Sukkelig toch... virussen blijven muteren natuurlijk. Ze zijn echt we in paniek. Ze denken echt dat mensen vee zijn. En als zij iets zeggen dat ze effectief iets te zeggen hebben over anderen. Het zou zomaar eens kunnen keren al die desinformatie. Daarvoor hoef je geeneens uitgescholden te worden als wappie, complotdenker, anti vaxxer. Het volstaat om hun logica zo af en toe eens op een rij te zetten. Het gaat over niets.
 • Annie Vancauteren

  2 maanden geleden
  Gezond verstand gebruiken. Propaganda
 • Jozef Hendrickx

  2 maanden geleden
  Virussen muteren altijd , hoe gaat deze overbetaalde dit tegen houden ?
 1. Grootste datalek van wachtwoorden ooit in Nederland: miljoenen privégegevens gestolen op webshop ‘Allekabels’, minstens 146.000 Belgen slachtoffer
  UPDATE

  Grootste datalek van wachtwoor­den ooit in Nederland: miljoenen privégege­vens gestolen op webshop ‘Allekabels’, minstens 146.000 Belgen slachtof­fer

  De wachtwoorden en privégegevens van miljoenen Nederlanders liggen op straat door een datalek bij de populaire webshop Allekabels. Dat meldt RTL Nieuws. De gestolen gegevens werden volgens de nieuwssite met zekerheid misbruikt door criminelen. Allekabels bevestigt bovendien aan onze redactie dat er ook Belgen slachtoffer zijn van het lek.
 2. Na de stilte van 2020 wordt het mogelijk weer druk op Mount Everest

  Na de stilte van 2020 wordt het mogelijk weer druk op Mount Everest

  Nepal heeft al 321 vergunningen uitgevaardigd aan buitenlanders die dit jaar de Mount Everest willen beklimmen. De lente is het hoogseizoen, met de beste weersomstandigheden en de meeste kansen om na een paar weken van acclimatisering aan de ijle lucht de top op 8.849 meter hoogte te bereiken. De Nepalese regering heeft regels uitgeschreven om file op de bergflank te vermijden. Maar die regels zijn niet nieuw, aldus het Duitse persagentschap DPA, ze worden vooralsnog gewoon amper gevolgd.
 3. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken