VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths.
Volledig scherm
VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths. © EPA

VN: recordaantal mensen heeft volgend jaar humanitaire hulp nodig

De Verenigde Naties hebben volgend jaar een recordbedrag van 41 miljard dollar (ruim 36 miljard euro) nodig om aan 183 miljoen zeer kwetsbare mensen in 63 landen hulp te kunnen verlenen. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Unicef: “Ondervoeding dreigt voor helft Afghaanse kinderen onder vijf jaar”

  Unicef: “Ondervoe­ding dreigt voor helft Afghaanse kinderen onder vijf jaar”

  De VN-kinderrechtenorganisatie Unicef en het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) hebben vandaag gewaarschuwd voor een voedingscrisis die dreigt voor miljoenen kinderen in Afghanistan. Volgens de organisaties zal tegen het einde van dit jaar ongeveer de helft van alle kinderen onder de vijf jaar, dat zijn er naar schatting 3,2 miljoen, aan acute ondervoeding lijden. Minstens 1 miljoen van die kinderen zouden zelfs het risico lopen te overlijden als gevolg van ernstige acute ondervoeding.