Coronaprotest in Amsterdam op zondag 2 januari.
Volledig scherm
Coronaprotest in Amsterdam op zondag 2 januari. © Getty Images

VN-rapporteur hekelt optreden Nederlandse politie bij protesten: “Een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd”

De speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling heeft uitgehaald naar het optreden van de Nederlandse politie bij demonstraties. Nils Melzer noemt op Twitter beelden van slaande agenten “een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd", een zwarte Amerikaan die om het leven kwam bij zijn hardhandige arrestatie.

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Verboden coronaprotest in Amsterdam, toch bijna 10.000 demonstranten op de been: 30 onruststokers opgepakt, vier agenten gewond
  Play

  Verboden coronapro­test in Amsterdam, toch bijna 10.000 demonstran­ten op de been: 30 onruststo­kers opgepakt, vier agenten gewond

  Het Museumplein in Amsterdam is zondagavond gestaag leeg gelopen, politieoptreden lijkt niet meer nodig. Eerder vandaag was de situatie chaotisch en grimmig, kon VTM NIEUWS ter plaatse vaststellen. Rond de middag hadden duizenden actievoerders zich verzameld op het plein om te protesteren tegen de coronamaatregelen in Nederland. Ze waren samengekomen onder de noemer “koffie drinken”, omdat de stad een aangekondigde demonstratie had verboden. Volgens de gemeente waren er op het drukste moment bijna 10.000 mensen.