Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

VN-rapport waarschuwt voor nieuwe golf terroristische aanslagen “mogelijk voor het einde van het jaar”

“De huidige pauze van internationale terreur zou wel eens snel kunnen eindigen”, voorspelt een alarmerend rapport van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN). Het rapport plakt een vervaldatum op die ‘pauze’ en vreest voor een nieuwe golf aanslagen voor het einde van het jaar.

35 reacties

 • Christophe Vandepoel

  3 jaar geleden
  Ah, plots hebben de deradicaliseringsprogrammma's hun nut nog niet bewezen. Dat is vreemd. Zijn we hier dan weer lekker belogen zoals gewoonlijk door onze politici, en niet vergeten de linkse deradicaliseringsambtenaren.
 • Soraya Verstraete

  3 jaar geleden
  Daar is het al veel te laat voor. We moeten niet meer bang zijn voor de « extra » soldaten die nog zouden kunnen komen, maar eerder van de sleeper cells die hier door de jaren beetje bij beetje zijn geïnstalleerd.
 • paul lemmens

  3 jaar geleden
  het begint weer mensen bang maken en niemand weet voor wat dat nodig is
 • danny buyse

  3 jaar geleden
  @Paul Verbeeck, hallo het is wel Trump die dreigt alle IS strijders vrij te laten als Europese landen ze niet terug opnemen in hun land.
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  De EU is plannen aan het maken om de buitengrenzen van de EU te beveiligen en uit te breiden om illegale immigratie te beletten, mensensmokkel tegen te gaan, te zorgen dat er geen mensen meer verdrinken op de Middellandse zee en ook te vermijden dat terroristen op een slinkse manier Europa binnenlopen. Alle gematigde fracties - de liberalen, de socialisten en de katholieke EVP - zijn voorstanders. De enige die tegenstemden waren ALLE extreemrechtse partijen en de nationalisten.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Onze opinie. Welke samenleving zijn we als we het die kinderen niet gunnen om met hun familie in België herenigd te worden?
  PREMIUM

  Onze opinie. Welke samenle­ving zijn we als we het die kinderen niet gunnen om met hun familie in België herenigd te worden?

  Nee, veel stof om vrolijk van te worden biedt de repatriëring van zes kinderen van Belgische IS-strijders niet. Vrolijk word je niet van de beelden die Rudi Vranckx draaide in het Koerdische gevangeniskamp al-Hol. Van de horror waarin jongens en meisjes opgroeien. Van vrouwen die geterroriseerd worden door andere vrouwen omdat ze weg willen uit de religieuze waanzin.