Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

VN publiceren nieuwe balans oorlog in Syrië: 350.000 doden

De oorlog in Syrië heeft tussen maart 2011 en maart 2021 het leven gekost aan minstens 350.209 mensen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. De VN voegen er wel meteen aan toe dat het om een onderschatting gaat, want enkel de slachtoffers die volledig geïdentificeerd konden worden, zijn in de lijst opgenomen.

 1. ANALYSE. Tien jaar na de Arabische Lente rest alleen de boodschap dat vrijheid overroepen is en democratie niet deugt
  PREMIUM

  ANALYSE. Tien jaar na de Arabische Lente rest alleen de boodschap dat vrijheid overroepen is en democratie niet deugt

  In Tunesië voltrekt zich een staatsgreep en in Libië lonkt er weer een Khadafi naar de macht. Tien jaar na de Arabische Lente lijkt nu ook het laatste beetje hoop voor de regio opgebruikt. Vier dictators zijn daar indertijd onttroond, maar daar kwam meer oorlog van dan vrijheid. En de boodschap die blijft hangen, is dat democratie er niet deugt — ook niet voor ons, westerlingen.
 2. Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”
  PREMIUM

  Europa zet zich schrap voor nieuwe migratie­cri­sis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”

  Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?