Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

VN publiceren nieuwe balans oorlog in Syrië: 350.000 doden

De oorlog in Syrië heeft tussen maart 2011 en maart 2021 het leven gekost aan minstens 350.209 mensen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. De VN voegen er wel meteen aan toe dat het om een onderschatting gaat, want enkel de slachtoffers die volledig geïdentificeerd konden worden, zijn in de lijst opgenomen.

  1. Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”
    PREMIUM

    Europa zet zich schrap voor nieuwe migratie­cri­sis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”

    Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.