De opgepakte opposant Roman Protasevitsj (26) legde gisteren ‘bekentenissen’ af. Wit-Russische staatsmedia verspreidden enkele beelden.
Volledig scherm
De opgepakte opposant Roman Protasevitsj (26) legde gisteren ‘bekentenissen’ af. Wit-Russische staatsmedia verspreidden enkele beelden. © AFP

VN menen dat Roman Protasevitsj slachtoffer van illegale overbrenging is

De Wit-Russische journalist en opposant Roman Protasevitsj is volgens de Verenigde Naties het slachtoffer van een "illegale overbrenging". De VN zeiden dinsdag in Genève dat ze garanties willen over de veiligheid van de jongeman die zondag door de Wit-Russische autoriteiten gearresteerd werd na een vliegtuigkaping.

0 reacties

 1. Wie is Roman Protasevisj (26), de van boord gehaalde Loekasjenko-opposant in het omgeleide Ryanair-toestel?

  Wie is Roman Protase­visj (26), de van boord gehaalde Loekasjen­ko-opposant in het omgeleide Ryanair-toe­stel?

  Alles draait rond één inzittende van Ryanairvlucht FR4978 Athene-Vilnius. Het passagiersvliegtuig moest - geëscorteerd door een Wit-Russische straaljager - zondagnamiddag een gedwongen tussenlanding maken in hoofdstad Minsk, waarna Roman Protasevisj (26) door agenten van boord werd gehaald. Drogreden voor de omleiding was “een bommelding.” Wie is deze jonge Loekasjenko-opposant?
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.