Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AP

VN: “Meer dan helft Afghanen kampt komende winter met voedselonzekerheid”

Ongeveer 22,8 miljoen Afghanen, iets meer dan de helft van de bevolking, zullen deze winter met acute voedselonzekerheid te kampen hebben, zo waarschuwden verschillende VN-organisaties.

 1. Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten
  PREMIUM

  Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten

  Een 23-jarige man is in de Amerikaanse staat New Jersey van de weg gemaaid door een auto die met hoge snelheid door het rode licht reed en daarna vluchtmisdrijf pleegde. Doorgaans geen ongeval dat het wereldnieuws haalt, ware het niet dat het zwaargewonde slachtoffer Fidar Choebajev is. De man vluchtte eind vorig jaar weg uit Rusland en zou een harde schijf met een schat aan informatie meegesmokkeld hebben naar de VS.
 2. Zelensky wijst vredesgesprekken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Zelensky wijst vredesge­sprek­ken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Volodymyr Zelensky heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om met Rusland te onderhandelen. Volgens de Oekraïense president zijn vredesgesprekken enkel mogelijk als het Russische leger zich uit Oekraïne terugtrekt. Bovendien moet de Russische president Vladimir Poetin zijn fouten toegeven en moet er een nieuwe leider in Moskou komen. Dat zei Zelensky in een interview met de Britse televisiezender ‘Sky News’. “Enkel dan kan de situatie opgelost worden”, klonk het.