"We hebben nooit iets gehad om ons te helpen migratie goed op te pakken", zegt Miroslav Lajcak, de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, hier samen met onze minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders (rechts).
Volledig scherm
"We hebben nooit iets gehad om ons te helpen migratie goed op te pakken", zegt Miroslav Lajcak, de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, hier samen met onze minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders (rechts). © BELGA

VN-landen eens over maatregelen voor migratie

De Verenigde Naties zijn het gisteren eens geworden over maatregelen hoe landen om kunnen gaan met massamigratie. Migratie van vluchtelingen moet door deze maatregelen "veiliger en meer gestructureerd verlopen'', zeggen medewerkers van de VN. Het akkoord wordt formeel in december in Marokko aangenomen.

 1. President Tusk over Europees migratieakkoord: "Nog te vroeg om van een succes te spreken"

  President Tusk over Europees migratieak­koord: "Nog te vroeg om van een succes te spreken"

  De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben afgelopen nacht, na een vergadering die meer dan acht uur duurde, een akkoord bereikt over het migratiebeleid van de Europese Unie. Dat tweette Raadsvoorzitter Donald Tusk omstreeks 4.30 uur. "Het is nog veel te vroeg om van een succes te spreken." Dat zegt Tusk over het migratieakkoord dat de Europese staatshoofden en regeringsleiders vandaag in de vroege uurtjes beklonken.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?