De Hongaarse premier Viktor Orban
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban © REUTERS

VN-expert waarschuwt voor wurggreep van Hongaarse regering op media

Na een bezoek aan Hongarije, heeft een expert van de Verenigde Naties maandag in Boedapest gewaarschuwd voor de wurggreep van de Hongaarse regering op de nationale media. Irene Khan heeft eveneens het belang benadrukt van een onpartijdige berichtgeving door de openbare pers in aanloop naar de Hongaarse parlementsverkiezingen in de lente van 2022.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Europees Hof van Justitie: “Hongarije mag helpers asielzoekers niet vervolgen”

  Europees Hof van Justitie: “Hongarije mag helpers asielzoe­kers niet vervolgen”

  Hongarije mag personen of organisaties die vluchtelingen en migranten bijstaan met het indienen van een asielaanvraag niet vervolgen, stelt het Europees Hof van Justitie. Het EU-land heeft het helpen van asielzoekers in 2018 met een nieuwe wet strafbaar gemaakt, maar de hoogste Europese rechter oordeelt dat die maatregel Europese asielwetgeving schendt en eist dat de zogenoemde anti-Soroswet wordt ingetrokken.