AFP
Volledig scherm
© AFP

VN-expert waarschuwt: “Nog altijd meer dan 10.000 IS-strijders actief in Syrië en Irak”

De terreurorganisatie IS (Islamitische Staat) telt volgens schattingen van een expert van de Verenigde Naties (VN) meer dan 10.000 actieve strijders in Syrië en Irak. "Ze bewegen zich in kleine cellen heen en weer tussen de twee landen", zei het hoofd van het VN-bureau voor antiterrorisme Vladimir Voronkov tijdens een bijeenkomst.

2 reacties

 • Jens Peeters

  1 jaar geleden
  Nog zo'n nutteloze globalistische organisatie zoals de WHO waar we perfect zonder kunnen.
 • Eddy De Haes

  1 jaar geleden
  Daar niet alleen vrees ik .
 1. LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Kaap van miljoen boosterprikken gerond in Vlaanderen
  Play
  161

  LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Kaap van miljoen booster­prik­ken gerond in Vlaanderen

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al twee keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Intussen blijft ook de situatie in de Belgische ziekenhuizen zorgelijk. Gisteren werd beslist dat alle ziekenhuizen de uitstelbare zorg met twee weken moeten uitstellen. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.