De talibanleider Abdul Ghani Baradar (uiterst rechts) met naast hem VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths. (05/09/2021)
Volledig scherm
De talibanleider Abdul Ghani Baradar (uiterst rechts) met naast hem VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths. (05/09/2021) © via REUTERS

VN en leider taliban spreken in Kaboel over organiseren humanitaire hulp voor Afghanen

De noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties, Martin Griffiths, heeft de dreigende humanitaire rampspoed in Afghanistan zondag besproken met de vooraanstaande talibanleider Abdul Ghani Baradar. Deze ervaren politicus wordt het vaakst genoemd als leider van de aanstaande regering onder leiding van de fundamentalistische beweging.

  1. Na 45 jaar nog slachtoffer van beruchte seriemoordenaar 'Killer Clown' geïdentificeerd

    Na 45 jaar nog slachtof­fer van beruchte seriemoor­de­naar 'Killer Clown' geïdentifi­ceerd

    Dankzij DNA-onderzoek heeft de politie van Chicago nog een slachtoffer van seriemoordenaar John Wayne Gacy kunnen identificeren. Het gaat om Francis Wayne Alexander, die in 1975 of 1976 om het leven werd gebracht. Gacy was berucht onder de namen ‘Killer Clown’ of ‘Pogo de Clown’ omdat hij zich verkleedde als clown en zo kinderen vermaakte op feestjes. Hij werd in 1994 terechtgesteld voor de verkrachting van en de moord op 33 jongens en mannen.