Louise Arbour, de bijzonder VN-vertegenwoordiger voor internationale migratie.
Volledig scherm
Louise Arbour, de bijzonder VN-vertegenwoordiger voor internationale migratie. © BELGA

VN-diplomate: “Verbazingwekkend hoeveel foute informatie er is over het migratiepact”

"Het is verbazingwekkend dat er zo veel foute informatie geweest is over het VN-migratiepact en over de inhoud van de tekst." Dat heeft Louise Arbour, de bijzonder VN-vertegenwoordiger voor internationale migratie, vanavond in Marrakech verklaard aan de vooravond van de internationale conferentie over dat pact. Arbour wilde evenwel niet ingaan op vragen over de Belgische situatie.

150 reacties

 • Rudolf Valentino

  3 jaar geleden
  Waarom heeft de overheid de tekst van het migratiepact niet in de beide landstalen vertaald, en het in de media gepubliceerd? Iedereen had dan kunnen begrijpen wat er juist in staat. Nu hebben we twee verschillende meningen, voor en tegen. Vele politici hebben dit pact niet gelezen, en volgen hun voorzitters, die het waarschijnlijk in het duister gelezen hebben. Niemand zal verantwoordelijk zijn als dit pact toch bindend zal zijn voor zij die het getekend hebben.
 • leo Daneels

  3 jaar geleden
  Sylke Buysse, ik heb het gelezen en dit pact deugd niet en ja, af en toe lees ik ook ergens foute informatie maar de meeste argumenten van de tegenstanders zijn wel degelijk terecht en gaan over de inhoud! Die van de voorstanders daarentegen veeleer over het anti N-VA gevoel aanwakkeren, de naam en faam van België, “een woord is een woord”,enz...
 • Rudy De Wever

  3 jaar geleden
  15000 per maand om na maanden onderhandelen iet op papier te zetten dat geen waarde heeft, straf.
 • Luc Verbrugghe

  3 jaar geleden
  Als er volgens haar zoveel foute informatie wordt verteld rond haar dictatoriale pact , dan is het omdat het onomwonden zo werd opgesteld en het vol zit met hiaten en zijpoortjes , die door de eerste de beste linkse rechter maar al te graag zullen aangewend worden om hun gelijk te halen . Maw het is onduidelijk geschreven en roept duizenden vragen op......
 • Renée Schietekat

  3 jaar geleden
  Zoveel foute informatie, de pleisterregering is nog niet warm en de deuren zijn ondertussen al open gezet voor de volgende stroom gelukszoekers. Want ook deze noemt men tegenwoordig asielzoekers. Vroeger was een asielzoekers haast een zeldzaam iets, tegenwoordig stromen ze met de duizenden binnen om te profiteren van de welvaart die wij hebben opgebouwd. En wij Belgen blijven in de kou staan.