Navi Pillay
Volledig scherm
Navi Pillay © EPA

VN-commissaris roept op tot bescherming klokkenluiders

Mensen die onthullingen doen over schendingen van de mensenrechten, zoals het recht op privacy, hebben recht op bescherming. Dat stelde Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN Navi Pillay vrijdag (lokale tijd) naar aanleiding van de zaak rond klokkenluider Edward Snowden.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: “Vertrek, arme idioot!”
  Play

  Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: "Kijk daar, een giganti­sche klootzak!"

  Tijdens een persconferentie rond economische thema’s heeft de Amerikaanse president Joe Biden verbaal uitgehaald naar een verslaggever van Fox News die naar inflatie vroeg. Biden keek weg en noemde de verslaggever vervolgens “een stomme klootzak”. Biden is niet de enige leider die niet door had dat de micro nog aan stond. Ook George W. Bush, Sarkozy en de Nederlandse koning Willem-Alexander lieten zich eens vangen.