Een Oeigoerse leraar aan een raam in het islamitisch instituut in Xinjiang. Schuin achter hem wappert de Chinese vlag.
Volledig scherm
Een Oeigoerse leraar aan een raam in het islamitisch instituut in Xinjiang. Schuin achter hem wappert de Chinese vlag. © AP

VN buigen zich over Oeigoeren, tot frustratie van China

De Verenigde Naties buigen zich woensdag over het lot van de Oeigoeren, een minderheid in China die te lijden heeft onder het communistische regime. Peking eist dat de videoconferentie wordt geannuleerd. Volgens Chinese diplomaten gaat het om pure leugens en politieke vooringenomenheid. Ook bemoeit de conferentie zich volgens China met binnenlandse aangelegenheden. Peking roept andere VN-leden op het evenement te boycotten.

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.