Demonstranten roepen op tot de arrestatie van de militaire machthebber van Myanmar, Min Aung Hlaing. Archiefbeeld uit april van dit jaar.
Volledig scherm
Demonstranten roepen op tot de arrestatie van de militaire machthebber van Myanmar, Min Aung Hlaing. Archiefbeeld uit april van dit jaar. © AFP/DAWEI WATCH

VN bekritiseren verlenging noodtoestand Myanmar

De Verenigde Naties (VN) hebben de verlenging van de noodtoestand in Myanmar bekritiseerd. De maatregel leidt "niet in de goede richting", zei een VN-woordvoerder maandag (lokale tijd) tegen journalisten. De militaire machthebber van Myanmar, Min Aung Hlaing, maakte zondag bekend dat de noodtoestand in het land tot augustus 2023 blijft gelden.

 1. Staatsgreep Myanmar: meer dan twintig doden na nieuwe confrontatie tussen leger en opposanten

  Staats­greep Myanmar: meer dan twintig doden na nieuwe confronta­tie tussen leger en opposanten

  In het centrum van Myanmar is het opnieuw tot een confrontatie gekomen tussen het leger en tegenstanders van de militaire junta. Daarbij vielen 25 doden. Het geweld tussen beide partijen flakkerde vrijdag op in de regio Sagaing. Soldaten zouden volgens dorpsbewoners het vuur hebben geopend op een dorp om leden van een verdedigingsgroep te bestrijden. Onder de slachtoffers zouden ook burgers zijn.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).