Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres © AFP

VN-baas waarschuwt voor het gebruik van virussen als biologisch wapen

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft gewaarschuwd dat terroristen kunnen leren van pandemieën zoals de coronacrisis om bioterroristische aanslagen te plegen.

34 reacties

 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Natuurlijk zullen zieke geesten wel eens wat proberen met virussen als biologische wapens. Met corona is dat zeker niet het geval. Corona maakt gewoon gebruik van alle geneugten van het moderne leven om zich lekker te verspreiden: overbevolking, open grenzen, internationaal reizen, en daarbij nog onze zorgeloosheid, gebrek aan voorbereiding en discipline, en het gekibbel tussen beleidsvoerders. Op momenten als dit moet men vooral rationeel blijven, niet speculeren en vals nieuws verspreiden!
 • gianni de moor

  1 jaar geleden
  Das wat ik denk van bij het begin van deze uitbraak van het virus,als het zo zou zijn wie zit daarachter .Enbij ons misbruik ze het om er een politiestaat te creëren.
 • Filip Desmedt

  1 jaar geleden
  Corona IS een bio wapen dat uitgezet is !! En weer wordt extreem rechts door deze onbekwame Guterres erbij gesleurd ... Wat mij opgevallen is , is dat Amerika héél snel erbij was om te zeggen dat het niet gemanipuleerd virus was , en dat het een natuurlijk virus was dat niet uitgezet was ... Als Amerika zoiets direkt na de vaststelling van het virus de wereld instuurt , dan weet je het wel zeker ... Nee , dit is weldegelijk een geplande uitbraak !!
 • jacqueline bax

  1 jaar geleden
  Dat is met corona net zo. Op een gegeven moment worden we weer immuun hiervoor en moeten ze weer wat anders verzinnen. De wereld is gek!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  In ons land hoeven ze die moeite niet te doen. Het geklungel van onze regeringen zorgt daar zelf wel voor.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren