Een voedselbedeling aan de Iraans-Afghaanse grens.
Volledig scherm
Een voedselbedeling aan de Iraans-Afghaanse grens. © AFP

VN: “93 procent van Afghaanse gezinnen heeft onvoldoende te eten”

In Afghanistan hebben meer dan negen gezinnen op de tien onvoldoende te eten. Daar waarschuwen de VN vandaag voor. Drie gezinnen op vier zouden hun porties verminderen of voedsel lenen.

 1. Taliban staan 200 mensen toe Afghanistan te verlaten

  Taliban staan 200 mensen toe Afghanis­tan te verlaten

  De taliban hebben ongeveer 200 buitenlanders, onder wie ook Amerikaanse, Duitse en Nederlandse burgers, toegestaan om Afghanistan te verlaten. Zij zijn vandaag uit Kaboel naar Qatar vertrokken met de eerste evacuatievlucht sinds de Amerikaanse troepen Afghanistan eind augustus verlieten. Dat melden diplomaten ter plaatse. Die maakten geen gewag van Belgen aan boord, maar de FOD Buitenlandse Zaken zal daar donderdagavond pas uitsluitsel over kunnen geven.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.