Poolse soldaten herstellen het hek met prikkeldraad aan de Wit-Russisch-Poolse grens in de Grodno-regio. Volgens Wit-Rusland houden meer dan tweeduizend vluchtelingen en transmigranten zich op aan de grens met Polen, waaronder ook vrouwen en kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Poolse soldaten herstellen het hek met prikkeldraad aan de Wit-Russisch-Poolse grens in de Grodno-regio. Volgens Wit-Rusland houden meer dan tweeduizend vluchtelingen en transmigranten zich op aan de grens met Polen, waaronder ook vrouwen en kinderen. © EPA

Vluchtelingencrisis aan grens Polen met Wit-Rusland: “Poetin en Erdogan drukken op Europa’s achilleshiel”

Europa wordt met een nieuwe vluchtelingencrisis geconfronteerd nu Polen een grensovergang met Wit-Rusland sluit. Het Wit-Russische leger brengt uit wraak voor Europese sancties duizenden vluchtelingen en transmigranten samen aan de Poolse grens, van waar die Duitsland  hopen te bereiken. Polen vreest voor een gewapend conflict en wil een muur bouwen, Duitsland vindt dat Europa daarbij moet helpen. Intussen zijn er aanwijzingen dat Russisch president Poetin en zijn Turkse collega Erdogan migranten uit Turkije naar de Europese grenzen brengen om zo druk op de Unie te zetten.

19 reacties

 • Denis Stock

  6 maanden geleden
  Als je de asielwetgeving niet afstemd op de realiteit, dzn doet het overal pijn.
 • sophie de scheemaecker

  6 maanden geleden
  zet Turkije nu eindelijk een uit de Navo...
 • Chris Ryckewaert

  6 maanden geleden
  EN Europa werd voor de zoveelste keer in zijn hemd gezet
 • christian demeester

  6 maanden geleden
  Verbreek alle (ook de diplomatieke) contacten met Rusland en Turkije en het zal vlug opgelost zijn.
 • Mike Sabbe

  6 maanden geleden
  Europa zou samen aan de grens moeten staan ...
 1. Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”
  Play

  Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”

  In het zuiden van Spanje worden de volgende dagen maar liefst temperaturen rond 43 graden Celsius verwacht. Extreme temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat vertelt ook Francois de Rooij, een Vlaming die in Málaga woont: “Het is in de schaduw momenteel al 36 tot 38 graden, dus we vrezen voor wat er nog zal komen in de zomer.” Het is overdag dan ook essentieel om verkoeling te zoeken. “Daarom proberen we zoveel mogelijk fysieke arbeid te vermijden”, vertelt Francois.