Een hek aan de Bulgaars-Turkse grens
Volledig scherm
Een hek aan de Bulgaars-Turkse grens © AFP

Vluchteling aan buitengrens van Europese Unie neergeschoten

Volgens een onderzoek van de Duitse openbare omroep ARD en andere media zouden Bulgaarse grenswachten een vluchteling hebben neergeschoten aan de buitengrens van de Europese Unie (EU) in Bulgarije. Volgens die media gaat het om een jonge Syriër van wie de naam bekend is en die na het incident naar een Turks ziekenhuis is gebracht. In een eerste reactie op dinsdag ontkende Bulgarije dat zijn grenspolitie op migranten had geschoten. Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Sofia, uitgezonden door de staatstelevisie en de staatsradio, probeerden 65 mensen "illegaal de grens over te steken".

 1. KIJK. Jongetje moet op de grond slapen nadat gezin opgesloten raakt in administratief centrum
  Play

  KIJK. Jongetje moet op de grond slapen nadat gezin opgesloten raakt in administra­tief centrum

  Bovenstaande beelden tonen hoe een leeg administratief centrum eruitziet in Londen. Steven Bartlett en zijn vrouw Tiffany Powell zitten samen met hun zoon en dochter opgesloten in het gebouw. Zij waren in het centrum omdat ze uit hun woning werden gezet na klachten van de verhuurder. Maar wanneer de klok 17 uur aangaf, gingen alle medewerkers naar huis. Het gezin moest dus maar overnachten in het centrum, maar daar zijn geen bedden. Hun dochter sliep in de buggy, de zoon moest op de grond slapen.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.