Dissident Roman Protasevitsj (26) en zijn vriendin werden van boord gehaald en meegenomen na de onvoorziene tussenlanding in Minsk. Het Wit-Russisch regime liet een speurhond opdraven die moest zoeken naar mogelijke explosieven in de bagage.
Volledig scherm
Dissident Roman Protasevitsj (26) en zijn vriendin werden van boord gehaald en meegenomen na de onvoorziene tussenlanding in Minsk. Het Wit-Russisch regime liet een speurhond opdraven die moest zoeken naar mogelijke explosieven in de bagage. © Reuters - RV

Vlucht met Protasevitsj al vóór bommelding omgeleid naar Minsk

Wit-Rusland liet het vliegtuig met dissident Roman Protasevitsj (26) al omleiden voordat per mail een bommelding was binnengekomen. Dat bevestigt de Zwitserse e-mailprovider Proton Technologies AG, dat bereid is om mee te werken aan een onderzoek van Europese autoriteiten naar het incident.

8 reacties

 • Daan Roos

  4 maanden geleden
  Dus het zijn de piloten zelf die het toestel hebben gekaapt? Wat gaan we nog allemaal moeten geloven.
 • Wim De Craene

  4 maanden geleden
  En je moet dan eens opzoeken wat de sancties zijn... Enkel de inwoners zijn slachtoffers, en die kunnen al met moeite deftig eten en onderdak betalen. Weg met deze dictator!!
 • Mathias Van San

  4 maanden geleden
  Of ik ben blind, of de kaart is niet op ware schaal maar ik ben vrij zeker dat op het moment van uitwijking de luchthaven van Vilnius veel dichter en dus de veiligere optie was Dus zelfs bij een “oprechte” bommelding had deze vlucht het geplande traject moeten blijven volgen volgens internationale afspraken rond luchtveiligheid. Had graag wat meer reactie gezien vanuit onze zwakke EU, sancties worden weggelachen en sneller omzeild dan ze geïmplementeerd worden.
 • Paul Kuijer

  4 maanden geleden
  Hier gebeurt helemaal niets mee. EU stelt niets voor!
 • Jan Schrauwen

  4 maanden geleden
  Dit verhaal wordt elke dag ongeloofwaardiger.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Ouders van Wit-Russische journalist die van vliegtuig werd gehaald vrezen voor zijn leven: “Dit is een terreurdaad”

  Ouders van Wit-Russische journalist die van vliegtuig werd gehaald vrezen voor zijn leven: “Dit is een terreur­daad”

  De ouders van de Wit-Russische journalist en activist Roman Protasevitsj (26), die zondag in Minsk door de Wit-Russische autoriteiten uit een omgeleid Ryanairvliegtuig werd gehaald en werd aangehouden, vrezen voor het leven van hun zoon. “Help hem, alsjeblieft. Ze gaan hem daar vermoorden”, aldus een radeloze moeder Natalja Protasevitsj tegen het persagentschap AFP. Ook de ouders van Sofia Sapega, de 23-jarige vriendin van Protasevitsj die samen met hem werd gearresteerd, maken zich ernstige zorgen over hun dochter. Zij riskeert een gevangenisstraf van twee jaar, al heeft ze volgens haar ouders niets te maken met politiek.