Ongeveer honderd reddingswerkers en een helikopter worden ingezet om de onfortuinlijke wandelaars te zoeken.
Volledig scherm
Ongeveer honderd reddingswerkers en een helikopter worden ingezet om de onfortuinlijke wandelaars te zoeken. © AP

Vloedgolf sleurt brug en mensen mee in kloof nabij Zugspitze in Beieren: acht personen gered, nog zoekactie naar vermisten

Door hevige regenval is in een populaire kloof, de Höllentalklamm, in de Duitse deelstaat Beieren nabij de Oostenrijkse grens een vloedgolf ontstaan die een brug heeft afgerukt en mensen heeft meegesleurd. Er is een grote reddingsactie aan de gang. Volgens Duitse media zijn inmiddels acht mensen uit het water gehaald. De politie gaat ervan uit dat er nog twee wandelaars vermist worden.

4 reacties

 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  Gevaarlijke plaatsen geven de mooiste foto's. Maar soms gebeurd wat je niet verwacht, en zijn ook alle mooie foto's ineens weg.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Het is daar prachtig maar niet bij slecht weer. Het weer kan daar zo omslaan van de ene dag op de andere, zelfs van het ene uur op het andere.
 • Corry Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Waarom laten ze mensen toe wanneer er onweer verwacht wordt ?
 • Ton Erden

  2 maanden geleden
  Er is normaal geen gevaar aan deze wandeling, maar het is ontzettend mooi om ze te doen
 1. Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfunding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbeginnen”
  Play
  Oostende

  Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfun­ding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbegin­nen”

  Ingrid Asseloos (69), een Oostendse vrouw die op La Palma woont, is werkelijk alles kwijt door de vulkaanuitbarsting die het Spaanse eiland sinds een maand teistert. “Mijn huis waaraan ik 3,5 jaar werkte, zit vijf meter diep bedolven onder de lava. Ik huur nu een vakantiewoning ten noorden van het eiland, maar financieel is dat onhoudbaar”, vertelt de vrouw vanuit La Palma. Ze is de wanhoop nabij. Haar zoon is nu een crowdfunding gestart.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden
  1

  Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden

  Een groep sikhs in Canada heeft twee wandelaars op een inventieve manier kunnen redden. Zo gebruikten de mannen hun tulbanden als touwen om de hulpeloze wandelaars uit de woeste rivier te helpen. “Het sikhisme (een gods­dienst met in­vloe­den uit zo­wel het hin­doeïs­me als de is­lam), leert ons om mensen te helpen op elk mogelijke manier... zelfs met onze tulband”, aldus een van de sihks.
 3. Britse vrouwen getuigen over beangstigende ‘naaldaanvallen’ in nachtclubs: “Gedrogeerd met een prik”
  4

  Britse vrouwen getuigen over beangsti­gen­de ‘naaldaan­val­len’ in nachtclubs: “Gedrogeerd met een prik”

  Verschillende politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk voeren onderzoek naar een opvallend nieuw fenomeen in Britse nachtclubs. Meerdere vrouwen getuigen dat ze tijdens een avondje uit geprikt werden met een naald en daarna compleet van de kaart waren. Gedrogeerd met een injectie. “Dit is iets helemaal anders dan al wat we eerder hebben gezien”, zegt de politie.