De vulkaanuitbarsting in La Palma nam vrijdag in kracht toe, doordat de Cumbre Vieja opnieuw meer assen, rook, lava en stenen spuwde.
Volledig scherm
De vulkaanuitbarsting in La Palma nam vrijdag in kracht toe, doordat de Cumbre Vieja opnieuw meer assen, rook, lava en stenen spuwde. © AFP

Vliegverkeer van en naar La Palma onderbroken door aswolk

Het vliegverkeer naar La Palma wordt ook vandaag gehinderd door de vulkaanuitbarsting op het eiland. Exploitant Aena meldt dat het vliegveld op het Spaanse eiland tijdelijk is gesloten omdat vulkanisch as moet worden opgeruimd. “De opruimwerkzaamheden zijn begonnen, maar de situatie kan ieder moment veranderen.”

  1. Vulkaanuitbarsting op La Palma: “Dit kan ook gebeuren in de Eifel, vlak bij onze Ardennen”
    PREMIUM

    Vulkaanuit­bar­sting op La Palma: “Dit kan ook gebeuren in de Eifel, vlak bij onze Ardennen”

    Sinds zondagmiddag de vulkaan Cumbre Vieja op het Canarische eiland La Palma is uitgebarsten, zijn uit vier dorpen ruim 5.000 mensen geëvacueerd. Onder hen ook zowat 500 toeristen, die naar het naburige Tenerife zijn overgebracht. Minstens honderd huizen en enkele bananenplantages zijn door de lavastroom verwoest. Het was de eerste uitbarsting sinds 1971 op La Palma. “Dit kan ook dichter bij huis, in de Vulkaaneifel, gebeuren.”