AFP
Volledig scherm
© AFP

Vliegveld La Palma opnieuw buiten dienst door vulkaanas

De luchthaven van La Palma is opnieuw gesloten voor al het vliegverkeer door een toename van de vulkaanas die als een wolk boven het Canarische eiland hangt. Twintig binnenlandse vluchten zijn geannuleerd.

 1. Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overgebracht wordt”

  Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overge­bracht wordt”

  Jef Vermassen, die de moeder van de vermoorde Dean (4) bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat hij in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, klinkt het. De Kock verschijnt donderdagmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam.
 2. Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”
  Play
  72

  Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”

  Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden. Dat verklaarde de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal afreizen naar Kiev, Berlijn en Genève vanwege de aanhoudende spanningen rond Oekraïne. In Genève ontmoet Blinken zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.
 1. Vulkaanuitbarsting La Palma eist eerste dodelijke slachtoffer: zeventiger omgekomen tijdens ruimen van as
  La Palma

  Vulkaanuit­bar­sting La Palma eist eerste dodelijke slachtof­fer: zeventiger omgekomen tijdens ruimen van as

  De vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma heeft een eerste dodelijke slachtoffer geëist, bijna acht weken na het begin van de uitbarsting. Het lichaam van een 73-jarige man werd gevonden in een huis dat gelegen is in een verboden zone, in de gemeente Los Llanos de Aridane. De politie gaat ervan uit dat de man is omgekomen doordat het dak van zijn huis instortte. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo.
 2. Vlamingen op La Palma: “Gezondheid én financiën lijden schade en niemand weet hoelang dit nog duurt”
  PREMIUM

  Vlamingen op La Palma: “Gezondheid én financiën lijden schade en niemand weet hoelang dit nog duurt”

  Al zeven weken houdt de vulkaanuitbarsting op het Spaanse eiland La Palma aan. Ruim 2.700 gebouwen zijn verwoest, meer dan 7.000 mensen moesten hun woning verlaten en duizend hectare land is bedekt met een metersdikke laag lavastof. Terwijl de eilandbewoners gezondheidsproblemen krijgen, blijft medische en financiële hulp uit. Dat getuigen Vlamingen ter plekke. Vulkanologen kunnen niet voorspellen hoelang de uitbarsting nog zal duren.