Foto uit 2021 toont de DHC-6 Twin Otter met registratienummer 9N-AET van Tara Air, het exacte vliegtuig dat zondag verdween in Nepal.
Volledig scherm
Foto uit 2021 toont de DHC-6 Twin Otter met registratienummer 9N-AET van Tara Air, het exacte vliegtuig dat zondag verdween in Nepal. © Madhu Thapa/Handout via Reuters

Vliegtuig met 22 mensen aan boord neergestort in Nepal

UpdateEen klein vliegtuig met 22 mensen aan boord is zondag in Nepal neergestort. Het toestel van de private luchtvaartmaatschappij Tara Air vloog tussen de toeristische stad Pokhara en Jomsom, een plaats 70 kilometer noordwaarts. Het toestel crashte in de bergen niet ver van de eindbestemming van de vlucht.

 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Nog meer dan 40 vermisten na Russisch bombardement op winkelcentrum

  LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Nog meer dan 40 vermisten na Russisch bombarde­ment op winkelcen­trum

  Na de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn er meer dan veertig personen als vermist opgegeven. Dat meldt het Oekraïense parket vannacht. Er is voorlopig sprake van vijftien dodelijke slachtoffers, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen, aangezien er nog een veertigtal mensen worden vermist. Oekraïne beschuldigt Rusland van de aanval. Rusland zelf heeft nog niet gereageerd. De aanval wordt internationaal scherp veroordeeld. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaarde maandag dat de NAVO haar snelle reactiemacht wil uitbreiden van 40.000 militairen tot meer dan 300.000. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. AOC beschuldigt twee rechters van Amerikaans Hooggerechtshof van meineed

  AOC beschul­digt twee rechters van Amerikaans Hoogge­rechts­hof van meineed

  De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, bijgenaamd AOC, wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens AOC hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.