AP
Volledig scherm
© AP

Vliegtuig Amerikaanse marine stort neer in woonwijk: twee doden

In de Amerikaanse staat Alabama is een trainingsvliegtuig van de marine neergestort. Het toestel crashte in een woning in het plaatsje Foley, in de buurt van de havenstad Mobile aan de Golf van Mexico. Beide inzittenden van het trainingstoestel van het type T-6B Texan II kwamen om het leven, zo heeft de marine bevestigd. 

0 reacties

 1. 9-jarig meisje gered van huwelijk met 55-jarige man die haar voor 2.000 euro kocht: “Ze hebben me een nieuw leven gegeven”
  Play

  9-jarig meisje gered van huwelijk met 55-jarige man die haar voor 2.000 euro kocht: “Ze hebben me een nieuw leven gegeven”

  Een negenjarig meisje is in Afghanistan gered na een uithuwelijking. Parwana werd vorige maand voor de camera van de Amerikaanse nieuwszender CNN voor tweeduizend euro verkocht aan een man van 55 jaar oud. Een fortuin voor de vader van het meisje, die geen andere uitweg zag. Een Amerikaanse vzw die strijdt tegen kindhuwelijken heeft het meisje nu kunnen vrijkopen.
 2. Taliban maken besluit over vrouwenrechten bekend: “Vrouw is geen eigendom, maar een vrij mens”
  15

  Taliban maken besluit over vrouwen­rech­ten bekend: “Vrouw is geen eigendom, maar een vrij mens”

  In Afghanistan zijn de militant-islamistische taliban drie en een halve maand na hun terugkeer aan de macht opgekomen voor het respect voor vrouwenrechten. In een vrijdag bekendgemaakt besluit dragen ze organisaties, religieuze geleerden en ouderlingen op ernstige maatregelen te nemen om vrouwenrechten door te drukken. "Een vrouw is geen eigendom, maar een edel persoon en een vrij mens", stelt het besluit.