Vlaming Bob Claessen kon filmen hoe een klein huisje wordt meegesleurd door het water.
Volledig scherm
Vlaming Bob Claessen kon filmen hoe een klein huisje wordt meegesleurd door het water. © rv

Vlamingen moeten noodweer in Zuid-Frankrijk ontvluchten: "Niks meer kunnen redden, behalve elkaar"

Hevig onweer in het zuiden van Frankrijk veroorzaakt heel wat ellende. Rivieren treden op meerdere plaatsen buiten de oevers en zetten hele gebieden onder water. In totaal zijn zo’n 1.600 mensen geëvacueerd. De brandweer heeft gisteren verschillende campings moeten ontruimen. Vooral de departementen Gard, Drôme en Ardèche zijn getroffen. Ook Vlamingen die in de regio op reis zijn, waren getuige van het noodweer.

35 reacties

 • Judith Scheveneels

  5 jaar geleden
  sterkte aan al die mensen. zo een mooie streek...
 • Fatima Dirkx

  5 jaar geleden
  Rivieren kunnen buiten de oevers treden. Een heel natuurlijk fenomeen, idioot om er vlak naast te camperen. En dan nog wel op niet erkende campings.
 • Kathleen Vertommen

  5 jaar geleden
  Om de twee jaar hetzelfde nieuws. Campings in overstroming gebied. Waarom staan daar geen huizen denken jullie? Toch gezellig zo naast de rivier camperen? Als je het aantal doden optelt van de laatste 20 jaar die het leven lieten door te verblijven op campings tijdens overstroming. Toch eens gaan beginnen nadenken want gaat hier al om meer dan 100 mensenlevens!
 • Karina De smet

  5 jaar geleden
  Karina Zo erg want wat een mooie streek daar in Frankrijk , zijn er ook op vakantie geweest aan de Ardèche en ook nooit zoiets meegemaakt . Wat erg voor die mensen maar zeker ook voor al de natuur die steeds meer om zeep lijkt te zijn. Dit jaar is het echt niet meer normaal wat men allemaal ziet of leest. Branden en overstromingen alles gaat kapot, achtereen staat hier niets meer recht. Wat een wereld!
 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Marc van Cauter, ik zou het niet beter kunnen zeggen! Het hebzuchtig MENSDOM blijft maar lustig de natuur verder vernietigen tot het te laat is voor al de levende wezens op aarde!