Geen lege winkelstraten in Zweden. De burgers mogen zelf beslissen of ze in hun kot blijven of niet
Volledig scherm
PREMIUM
Geen lege winkelstraten in Zweden. De burgers mogen zelf beslissen of ze in hun kot blijven of niet © BELGAIMAGE

Vlamingen in Zweden vertellen waarom daar geen lockdown nodig is: “Mensen zijn heel gehoorzaam. Als de regering iets vraagt, doén ze dat gewoon”

In Zweden blijven de koffiebars en winkels open, kinderen gaan naar school en bijeenkomsten tot 50 man zijn nog steeds toegelaten. Van strenge regels is geen sprake, ook niet nu het aantal besmettingen blijft stijgen. “Een lockdown opleggen, is niet nodig. De Zweden hebben enorm veel vertrouwen in hun overheid en zijn sneller geneigd om de regels te volgen. Dat is niet zoals in België, waar je meteen heel veel rebellie ziet als er regels worden opgelegd.”

 1. Stevent Zweden af op catastrofe met hun lightversie van coronamaatregelen of heeft het gelijk?
  PREMIUM

  Stevent Zweden af op catastrofe met hun lightver­sie van coronamaat­re­ge­len of heeft het gelijk?

  Zweden heeft in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen aan zijn bevolking geen strikte lockdown opgelegd in de strijd tegen het coronavirus. Wetenschappers waarschuwen voor de mogelijk catastrofale gevolgen daarvan. Maar voorlopig leidt de losse aanpak niet tot rampzalige toestanden, althans volgens de officiële gegevens. Integendeel zelfs: het Scandinavische land kan nog altijd betere cijfers voorleggen dan, bijvoorbeeld, ons land.
 2. Leegloop en chaos bij Forum voor Democratie: Baudet uit partijbestuur gezet, deel senaatsfractie splitst zich af

  Leegloop en chaos bij Forum voor Democratie: Baudet uit partijbe­stuur gezet, deel senaats­frac­tie splitst zich af

  Thierry Baudet beschuldigt het partijbestuur van het Nederlandse Forum voor Democratie ervan dat hij onterecht is uitgeschreven uit het bestuur. Zijn mededeling op Twitter kwam bijna tegelijkertijd met de mededeling van het bestuur dat hij is uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel. Baudet spreekt van coupplegers. Het straatgevecht over de leiding van Forum voor Democratie gaat daarmee verder. Steeds meer politici stappen ondertussen uit de partij.
 3. Tiener die jongetje van Londens museum gooide in beroep om straf niet in cel maar in ziekenhuis uit te zitten

  Tiener die jongetje van Londens museum gooide in beroep om straf niet in cel maar in ziekenhuis uit te zitten

  De Britse tiener Jonty Bravery (19) wil zijn straf niet in de gevangenis maar in het ziekenhuis uitzitten. Hij tekent daarvoor beroep aan. Bravery gooide begin augustus vorig jaar een Frans jongetje van zes van de tiende verdieping van het beroemde Londense museum Tate Modern. Bravery, die zware mentale stoornissen heeft, bekende de moordpoging en kreeg levenslang met een minimum van vijftien jaar cel.
 1. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers