De koers van de Turkse lira is al wekenlang in vrije val, een opflakkering in de voorbije 24 uur niet te na gesproken. De devaluatie van de munt zorgt voor extreme prijsstijgingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De koers van de Turkse lira is al wekenlang in vrije val, een opflakkering in de voorbije 24 uur niet te na gesproken. De devaluatie van de munt zorgt voor extreme prijsstijgingen. © EPA

Vlamingen in Turkije over hoe modale Turk omgaat met extreme prijsstijgingen: “Niet meer op café of restaurant en ’s avonds brood in plaats van warm eten”

“Twee weken geleden kostte een brood nog 1 lira, nu al 2,5: dat is gigantisch. Veel Turken kunnen maar met moeite de eindjes aan elkaar knopen.” Twee Vlaamse vrouwen in Turkije getuigen over de extreme prijsstijgingen ten gevolge van de devaluatie van de Turkse munt. “Het ongenoegen over het monetaire beleid van Erdogan neemt toe, maar de meeste Turken zijn daar niet mee bezig. Voor hen telt maar één ding: overleven.”

  1. “SpaceX kocht beschuldigingen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

    “SpaceX kocht beschuldi­gin­gen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn penis hebben laten zien, schrijft nieuwssite ‘Insider’ op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.
  2. Deze week in 1932: Amelia Earhart begint als eerste vrouw ooit aan solovlucht over Atlantische oceaan, vijf jaar later verdwijnt ze mysterieus tijdens recordvlucht rond de wereld

    Deze week in 1932: Amelia Earhart begint als eerste vrouw ooit aan solovlucht over Atlanti­sche oceaan, vijf jaar later verdwijnt ze mysterieus tijdens record­vlucht rond de wereld

    Amelia Earhart was in 1932 de eerste vrouwelijke piloot die in haar eentje de Atlantische Oceaan overvloog, vijf jaar na Charles Lindbergh. Ze begon haar trip op 20 mei 1932, deze week exact 90 jaar geleden. In 1937 waagde ze zich, samen met navigator Fred Noonan, aan een recordvlucht van 47.000 km rond de wereld. Het liep mis en beiden verdwenen in nooit opgehelderde omstandigheden.