Een inwoner van Lviv stookt bij kaarslicht zijn houtkachel op. Vandaag werden energienetwerken in Kiev, Odesa en Dnipro door Russische raketten bestookt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een inwoner van Lviv stookt bij kaarslicht zijn houtkachel op. Vandaag werden energienetwerken in Kiev, Odesa en Dnipro door Russische raketten bestookt. © Getty Images

Vlamingen in Oekraïne getuigen over bommen op elektriciteitsnetwerk: “We zullen ons niet overgeven omdat we het koud hebben”

Vandaag hebben Russische raketten weer schade toegebracht aan infrastructuur voor gas en elektriciteit in de Oekraïense steden Kiev, Odesa en Dnipro. Russisch president Vladimir Poetin wil de Oekraïners laten bibberen in het donker. Vlamingen in Oekraïne getuigen over de chaos, hun hulpmiddelen en de gevolgen voor kwetsbare mensen: “In januari en februari wordt het tot min 30. Kou is vervelend, maar je gaat er niet dood van.”

5 reacties

 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Waarom hebben jullie eigenlijk stroom en gas nodig, zonder is het toch veel goedkoper. En goed voor de emissienormen, kun je de centjes gebruiken voor wat pief, poef, paf.
 • Dirk Michiels

  2 maanden geleden
  Ik ben zo fier op jullie
 • Guy Van Brussel

  2 maanden geleden
  Hoe dapper toch ! LOL
 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  In tegenstelling tot de Vlaming is het Slavisch bloed sterk en sterven ze liever dan als een slaaf onder Poetin te moeten leven. België zou zich al lang hebben overgegeven. Slavisch volk zal ooit nog de redding van Europa zijn. Zijn ze nu al trouwens.
 • viaene philippe

  2 maanden geleden
  Het is voor jullie te hopen dat het probleem opgelost is,hopelijk is dan de Rus verdwenen van de aardbodem De Rus is enkelvoud.
 1. Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten
  PREMIUM
  5

  Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten

  Een 23-jarige man is in de Amerikaanse staat New Jersey van de weg gemaaid door een auto die met hoge snelheid door het rode licht reed en daarna vluchtmisdrijf pleegde. Doorgaans geen ongeval dat het wereldnieuws haalt, ware het niet dat het zwaargewonde slachtoffer Fidar Choebajev is. De man vluchtte eind vorig jaar weg uit Rusland en zou een harde schijf met een schat aan informatie meegesmokkeld hebben naar de VS.