Vlaming Vlad in Kiev: “Je kan niet blijven stressen: je moet je leven deels weer hernemen”

In de Oekraïense hoofdstad Kiev herneemt het ‘normale’ leven zich stilaan opnieuw. HLN LIVE sprak met Antwerpenaar Vlad Polyanskiy, die nog altijd in Kiev verblijft.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

  KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

  Correspondent Simon Ateba voor Today News Africa verstoort een persbriefing in het Witte Huis. Woorvoerder Karine Jean-Pierre verwelkomt de journalisten wanneer Ateba besluit om haar te onderbreken: “Dit is China niet, dit is Rusland niet. Het is zeven maanden geleden en je hebt me niet aan het woord gelaten. Dat is niet oké.” Jean-Pierre probeert de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en ook andere journalisten in de zaal manen Ateba aan om te stoppen. Het is niet de eerste keer dat de Afrikaanse correspondent een woordvoerder onderbreekt. Hij riskeert nu zijn persaccreditatie te verliezen, waardoor hij niet langer welkom is in het Witte Huis. Wat het extra vervelend maakt, is dat de cast van de serie ‘Ted Lasso’ op de achtergrond staat te kijken naar de gênante situatie. Ze zouden er een nieuwe campagne over mentaal welzijn in de VS aankondigen. Bekijk de bizarre situatie in bovenstaande video.
 3. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 1. Geen bommen, maar bomen voor Boetsja: Gentse boomverzorger trekt naar Oekraïne om natuur te herstellen
  PREMIUM
  10

  Geen bommen, maar bomen voor Boetsja: Gentse boomverzor­ger trekt naar Oekraïne om natuur te herstellen

  De Gentse boomverzorger Paul Luttik (59) trekt begin april samen met zijn zoon Bas (36) naar Oekraïne om er duizend bomen te planten. “Een eerste, kleine stap in de heropbouw van het land”, zegt hij. “Maar vooral ook een symbolische actie van hoop en vertrouwen in de toekomst. Zo zullen we in Boetsja zestig bomen planten in een straat waar een jaar geleden evenveel inwoners door de Russen werden afgeslacht.”